Noodtoestand uitgeroepen na heftige regenval!

Zware regenval heeft in het zuiden van Malawi overstromingen veroorzaakt. Hierdoor zijn ongeveer 50 doden en 600 gewonden te betreuren. Ongeveer 150.000 huishoudens, 1.000.000 mensen zijn getroffen. Veel families zijn van het kleine beetje wat ze hadden, alles kwijtgeraakt. Hun huis, huisraad, kleding en voedsel. Ditzelfde geldt voor Mozambique. Hier is de omvang van de ramp nog groter. Mozambique is, ten opzichte van Malawi en Zimbabwe, het zwaarst getroffen door de tropische cycloon Idai. Het dodental in Mozambique loopt op tot 417. Naar schatting zijn 1.800.000 mensen getroffen.De cholera-epidemie uitgebroken. Mensen hebben ontzettend grote nood!

Stichting Timotheos biedt (nood)hulp in getroffen gebieden in Malawi en Mozambique!

  1. Het bouwen van huizen voor families die alles zijn kwijtgeraakt. Dit is een kwalitatief goed huis dat bij toekomstige (heftige) regenval gewoon blijft staan. Dit vraagt om een relatief kleine investering, maar is wel een structurele oplossing. Een huis kost €550,-.
  2. Distribueren van overlevingspakketten. Dit pakket bestaat uit: kleding, dekens, voedsel voor twee maanden, noodzakelijk huisraad en verzorgingsartikelen zoals zeep. Een overlevingspakket kost €40,- per familie.

Doneren via Ideal

 Doneren € -