Landbouwproject

In Nederland vinden veel mensen de regen niet de mooiste vorm van het weer! Na een paar dagen wat regen, wil men graag weer van de zon genieten. In de regentijd in Malawi zijn wij erg blij met de regen! Zoals iemand het zegt: “De regen is een grote zegen.” De regen is namelijk nodig om de mais te laten groeien. Daarbij kan het ‘s morgens heel hard regenen en ‘s middags schijnt de zon!

Timotheos is begonnen met een kleinschalig landbouwproject, waarbij dit jaar 120 families zijn aangesloten. Elk gezin krijgt een aantal zakken kippemest om de grond mee te bewerken. Daarnaast zaaizaad en iets kunstmest. De kunstmest wordt elk jaar afgebouwd, omdat de mensen compost moeten verzamelen en daarmee het land moeten bemesten op een natuurlijke manier. Aan het eind van de oogst betaalt elke familie een zak mais terug aan Timotheos, zodat daar mee weeskinderen gevoed kunnen worden.

Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan en de resultaten waren erg goed. Honderd families deden toen mee, dit jaar 20 families extra. Andere families zouden graag willen aansluiten bij dit programma, om ook op een betere manier hun voedsel te verbouwen. Het mooie van dit project is, dat mensen zelf echt aan het werk moeten en niet alleen maar een hand ophouden! Een andere manier van voedsel verbouwen is beter dan alleen maar voedsel geven. Bepaalde groepen zoals jonge kinderen en bejaarden kunnen dit niet, maar de volwassenen kunnen het wel! En ze zijn er dankbaar voor!

Uw gift hiervoor is van harte welkom op NL57 RABO 0161485502 t.n.v. Stichting Timotheos te Staphorst o.v.v. landbouw.

Alle lezers een goede jaarwisseling toegewenst en alle goeds maar bovenal Gods Zegen voor 2018!

Hartelijke groet,
Wim Akster