Na afloop van de alfabetiseringscursus vragen we de mannen/vrouwen wat ze graag verder zouden willen leren, zodat zij een inkomen te genereren voor hun gezin. Het is van groot belang om aan te sluiten bij de interesse van de mensen, zodat ze gemotiveerd zijn.

Veel mannen/vrouwen willen graag leren om bolletjes te bakken. Deze bolletjes kunnen ze met een kleine winst verkopen in hun omgeving. Het is een project wat behoorlijk populair is. Vooral mensen die iets meer inkomen hebben, eten graag een bolletje. Een aantal groepen hebben deze training inmiddels succesvol afgerond hebben gezamenlijk een bakkerij gestart.

Uitvoering

Een bevriende organisatie hebben we gevraagd om een training te geven. Deze training duurt drie weken. Diegenen die de training volgen moeten ook op de betreffende plek (waar de training gegeven wordt) verblijven. Dit komt door de grote afstand.

Diegenen die de training volgen moeten zelf hun transport naar de training betalen en het verblijf. De training en maaltijden betalen wij. Per keer kunnen acht mannen of vrouwen de training volgen.

Als een groep naar de bakkerstraining is geweest, moeten ze na afloop ook starten met het bakken en verkopen van bollen. Ook moeten diegenen die de training hebben gevolgd mensen uit hun omgeving trainen.

De groep moet zelf zorgen voor meel, gist, suiker en andere ingrediënten/materialen. De prijs van een oven is heel erg hoog. De groep is zelf niet in staat om dit bedrag te betalen. Daarom hebben wij de aanschaf van een oven opgenomen in onze projectlijst.

Kosten

Onze bijdrage voor dit project bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De training en de maaltijden.
  • De aanschaf van een oven. Inclusief het transport om de ovens naar de juiste plaats te brengen.

Kosten voor dit project: €1050,00 voor één groep.
In totaal zijn er vier verschillende groepen.

 

 Doneren € -