In al onze projecten werken we nauw samen met de voorgangers van de RPC. Deze voorgangers moeten een aantal gemeenten dienen en krijgen een kleine maandelijkse vergoeding van de synode. Dat is niet genoeg om van rond te komen. De meeste voorgangers werken dan ook op hun stukje land of proberen op één of andere manier iets extra’s te verdienen.

Pro Deo

Het werk wat ze voor ons doen, is pro Deo. Ze ontvangen daarvoor geen enkele vergoeding, alleen onkosten die ze voor ons maken, bijvoorbeeld reiskosten vergoeden we.
De meeste voorgangers zijn druk voor ons. Ze houden wekelijks een meditatie voor de alfabetiseringsgroepen, geven catechese aan studenten, houden supervisie over de kleuterschool enz. Als er problemen zijn binnen onze projecten, zijn ze de eerste vraagbaak en ze communiceren dan met ons. Deze tijd kunnen ze dus niet besteden aan het werk op hun land of aan ander werk.

Zak mais

Gezien hun levensomstandigheden heel mager zijn, willen we hen eigenlijk iets tegemoet komen. Niet in de vorm van salaris, maar bijvoorbeeld in de vorm van af en toe een zak maïs om hun gezin te voeden. Ze verdienen het echt om iets te krijgen voor het vele werk wat ze voor ons doen.

Kosten per jaar: € 250,00Doneren € -