Kwalitatief en reformatorisch basisonderwijs is nodig in Malawi. Het onderwijs op de dorpsscholen van de overheid is namelijk heel erg slecht. Kinderen zitten in klassen bestaand uit 150 – 200 kinderen en hebben maar één leerkracht. Hierdoor is het niveau erg laag. Er is geen aandacht voor zwakke leerlingen. Alleen de meest intelligente leerlingen redden het. Ruim de helft van de leerlingen haakt af. Hen wacht een leven in armoede en een uitzichtloze toekomst.

Daarom heeft Timotheos eigen basisscholen. Wij willen dat kansarme weeskinderen kwalitatief en onderwijs krijgen, zodat ze wél de basisschool kunnen afmaken. Op onze basisschool zitten 50 leerlingen in een klas. Voor de klas staat een gemotiveerde leerkracht. Hierdoor krijgt elke kind de aandacht die hij/zij nodig heeft. Op die manier krijgt iedereen de mogelijkheid om het basisonderwijs af te ronden en te werken aan een hoopvolle toekomst.

Daarbij heeft Timotheos aandacht voor de Christelijke/Reformatorische levensovertuiging. Dagelijks wordt begonnen met een Bijbelverhaal. Kinderen leren Bijbelteksten, psalmen en gezangen. Op de eigen scholen wordt Reformatorisch onderwijs gegeven.

Uw steun is nodig!

Voor slechts € 10,00 krijgt een weeskind een maand lang les op onze eigen basisschool. Hoeveel maanden neemt u voor uw rekening? Doneer hieronder en houdt onze basisscholen in stand.Doneren € -