Een project dat voortvloeit uit alfabetisering is het project ‘training voor kleermaker’. Vrouwen die hebben geleerd hoe ze moeten lezen en schrijven, willen graag meer leren. Daarom hebben we een vervolg gegeven op deze cursus. Nu mogen ze ook leren naaien.

Uitvoering

Een plaatselijke kleermaker geeft de vrouwen drie dagen per week les. Deze cursus duurt acht maanden. De vrouwen krijgen daarnaast stoffen en andere materialen die nodig zijn om te kunnen naaien. De vrouwen zijn heel enthousiast over dit project. Ook op andere plaatsen is er belangstelling. Het is heel mooi om te zien hoe vrouwen meer toekomstmogelijkheden krijgen en ook zelf een inkomen kunnen gaan genereren. Een naaimachine is daarbij onmisbaar.

Kosten

Onze bijdrage voor dit project bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Vergoeding kleermaker. De kleermaker die de vrouwen leert naaien, krijgt hiervoor een vergoeding. Het traject duurt acht maanden en in deze tijd kan hij lang niet zoveel ander werk doen als normaal. Het is dus terecht, dat hij hiervoor een tegemoetkoming krijgt.
  • Materialen. De materialen bestaan uit stoffen, garen, scharen etc. Kortom: alles wat men nodig heeft om te kunnen naaien
  • Naaimachine. Om naailessen te kunnen geven, is het vanzelfsprekend nodig om over een naaimachine te beschikken. Een naaimachine is onmisbaar. Elke groep heet drie naaimachines nodig.
Kosten voor dit project: €750,00 voor één groep.
In totaal zijn er vijftien verschillende groepen. 

 

 Doneer € -