Timotheos heeft op elk kinderzorgcentrum een weeshuis. In dit huis worden weeskinderen opgenomen die echt niemand meer hebben die voor hen kan zorgen.

Uitvoering

Ieder weeshuis heeft een vrouw in dienst die verantwoordelijk is voor de zorg voor de kinderen. Eén keer per maand heeft deze vrouw een lang weekend vrij. De moeder wordt 3 dagen per week ondersteund door een andere vrouw. Zij vervangt de moeder ook tijdens haar vrije weekend en de vakantie. Zodoende zijn er twee vrouwen die de volledige zorg voor de kinderen op zich nemen.

In elk weeshuis kunnen 15 kinderen opgenomen worden. De vrouw zorgt dag en nacht voor de kinderen. Ze voedt en kleedt de kinderen, ze gaat met de kinderen naar het ziekenhuis als ze ziek zijn, ze zorgt voor de geestelijke zorg. Kortom, zij is als een moeder die zorgt voor haar kinderen.

 

Kosten

De moeder heeft een grote verantwoordelijkheid. We willen haar daarom ook een salaris betalen wat past bij haar verantwoordelijkheid. De genoemde kosten zijn inclusief een pensioenvoorziening (verplicht door de Malawische overheid) en een vergoeding van gemaakte ziektekosten.

Kosten voor dit project: € 87,50 per maand/ € 1050,00 per jaar. Dit is voor één moeder.
In totaal zijn er vier moeders. Doneren € -