Om de mensen te leren op een efficiëntere/effectievere en meer natuurlijke manier mais te verbouwen, hebben we in 2016 een proefproject gestart om mensen te leren op een andere manier hun land te bewerken. Er waren honderd families die mee hebben gedaan aan dit project. Uit deze groep van honderd families zijn er vijf mensen gekozen, die een training hebben gevolgd om te leren op een efficiëntere/effectievere en meer natuurlijke manier te kunnen planten. Na afloop van deze training, gingen iedere cursist twintig families trainen.

Dit proefproject is heel succesvol geweest en de mensen zijn erg enthousiast. We willen graag ook op andere plaatsen starten met deze training.

Uitvoering

Vijf mensen volgen een intensieve training en leren bijvoorbeeld hoe ze compost moeten maken, hoe ze het water beter vasthouden bij de planten, hoe ze de grond het beste kunnen gebruiken etc. De training is erop gericht om op een natuurlijke manier en met beperkt beschikbare middelen het beste resultaat te behalen.

De cursisten en trainers verblijven drie dagen op de locatie waar de training gegeven wordt. Elke trainer brengt vervolgens de kennis over naar twintig families.

Kosten

De kosten voor de training van vijf mensen zijn hoog. De cursisten kunnen de kosten zelf niet betalen. Voor 2019 willen we graag uitbreiden naar driehonderd families die mee kunnen doen.

Kosten voor dit project: €500,00 voor één groep van vijf mensen. 
In totaal zijn er twee extra trainingen nodig. Doneren € -