We zijn in 2016 begonnen met het verstrekken van pakketten voor families om zelf op een betere manier maïs te kunnen verbouwen. Op deze manier brengen ze het geleerde van de training in de praktijk. De opbrengst van hun stuk land wordt een stuk beter. We geven eerst een aantal zakken kippenmest, om het land rijpklaar te maken voor het zaad. Kippenmest werkt het beste en is beste manier om het land te bemesten op een natuurlijke manier. Deze kippenmest moet echter van een paar grote kippenschuren worden aangevoerd en daarom kost dit best wat geld.

Vijf kilo mais

Daarna krijgen de mensen een zak met 5 kg maïs zaad om hun land van zaad te voorzien. Kort daarna krijgen ze 15 kilo kunstmest, wat er op gericht is om de maïs te laten groeien. Als de maïs op kniehoogte is, krijgen de families 15 kilo kunstmest die er op is gericht om de kolven in de maïs te laten groeien. De mensen zijn dus zelf actief aan het werk op hun land en moeten zelf al het werk doen. Dit is een betere manier dan alleen maar te geven.

Oogst

In de oogst tijd moeten de mensen 1 zak maïs teruggeven aan Timotheos, die dan gebruikt kan worden om weeskinderen te voeden. De mensen zijn erg enthousiast over dit programma en er is meer vraag naar.
Een zak kunstmest is een dure aangelegenheid in het dorp. Op een aantal plaatsen is het land echter niet goed om te bewerken zonder kunstmest. Kunstmest of een andere manier van bemesting is dan noodzakelijk.