We zijn in 2016 begonnen met het verstrekken van pakketten voor families om zelf op een betere manier maïs te kunnen verbouwen. Op deze manier brengen ze het geleerde van de training in de praktijk. De opbrengst van hun stuk land wordt een stuk beter. Hierdoor hoeven de mensen geen honger meer te lijden.

Uitvoering

We geven eerst een aantal zakken kippenmest om het land rijpklaar te maken. Kippenmest werkt erg goed en is de beste manier om het land te bemesten op een natuurlijke manier. Deze kippenmest moet echter van een paar grote kippenschuren worden aangevoerd en dat kost best veel geld. Ten tweede krijgen de mensen een zak met vijf kilo maiszaad om hun land van zaad te voorzien.

De mensen zijn dus zelf actief aan het werk op hun land. Dit is een betere manier dan alleen maar te geven, zonder dat de mensen zelf hoeven te werken of een tegenprestatie hoeven te leveren. Verder wordt er nauw op toegezien van Timotheos dat de mensen daadwerkelijk doen wat van hun verwacht wordt. Bijvoorbeeld zoals compost maken.

In de oogsttijd moeten de mensen één zak mais aan Timotheos geven. Wij gebruiken deze om de weeskinderen te voeden op de dagcentra.

Kosten

Een zak kunstmest kost veel geld. Soms is het land echter zo slecht dat kunstmest, of een andere manier van bemesting, noodzakelijk is om te kunnen bewerken.

Kosten voor dit project: €25,00 voor een pakket maiszaad/mest voor één familie.
In totaal zijn er 500 verschillende families.Doneer € -