Leuk dat je belangstelling hebt om op werkvakantie te gaan naar Malawi en je in te willen zetten voor de naaste. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over Timotheos Foundation, de regels en praktische zaken.

Stichting Timotheos

Timotheos Foundation is een christelijke organisatie, die in juni 2011 is opgericht door de Reformed Presbyterian Church van Malawi. Zij hebben deze organisatie opgericht om hun eigen kerkmensen te helpen in de noden die er zijn en daarnaast ook evangelisatie te bedrijven. Iedereen die in nood is ontvangt hulp, ongeacht hun afkomst. Wel wordt er van hen verwacht dat ze de identiteit van Timotheos respecteren en deelnemen aan de activiteiten die Timotheos Foundation organiseert, ook aan de Bijbelse activiteiten.

Veldwerkers

Bij Timotheos Foundation Malawi zijn drie Nederlanders werkzaam: Wim Akster, Bep Klok en Thera Verdouw. Dit zijn de contactpersonen in Malawi voor de vakantiewerkgroepen. In Nederland is Gerda van Arnhem-Gerritsen de contactpersoon voor mensen die interesse hebben in een werkvakantie.

Soort werkzaamheden

Er zijn verschillende werkzaamheden in Malawi die door een groep uitgevoerd kunnen worden. Met de veldwerkers in Malawi en de werkvakantiegroep wordt er gekeken welke werkzaamheden er op dat moment zijn en welke werkzaamheden het beste bij de groep passen. Je kunt dan denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Kinderbijbelweek organiseren
 • Bouwen, verven of andere kluswerkzaamheden
 • Training geven aan de leerkrachten van de kleuterscholen
 • Verzorgen van sponsorpost

Vrije tijd

Tijdens de werkvakantie zijn er mogelijkheden om op excursie te gaan in Malawi. De meeste groepen kiezen er voor om twee dagen op safari te gaan en een aantal dagen naar een prachtig meer (Lake Malawi).

Kosten

 • Vliegticket (+/- € 1000,00 – € 1250,00 prijs is datumafhankelijk)
 • Boodschappen (ongeveer even duur als in Nederland)
 • Excursies
 • Vervoerskosten

Voorwaarden

 1. Je bent minimaal 18 jaar oud op het moment wanneer het vliegtuig vertrekt vanuit Nederland.
 2. Je bent lid van een van de reformatorische kerken uit onze achterban.
 3. Je bent bereid je in te zetten om sponsorgeld voor de projecten in te zamelen. Minimaal €1250,00 per persoon.
 4. Je bent serieus, behulpzaam, zelfstandig, flexibel en stressbestendig.
 5. Je wordt minimaal voor één jaar donateur (€ 5,00) van Stichting Timotheos Nederland. Je aanmeldgegevens worden doorgegeven aan de administratie.

Meer informatie en interesse

Wil je meer informatie ontvangen neem dan contact op met onze voorlichters via voorlichting@timotheos.nl.